تخفیف
رزرو آنلاین پشتیبانی
سهمیه هیئت علمی کنکور

سهمیه فرزندان هیئت علمی در کنکور

مطالعه‌ی نظرات و پرسش‌ها

سهمیه فرزندان هیئت علمی در کنکور یکی از سهمیه های کنکور است که شامل ایشان می شود. یکی از این سهمیه ها که اعتراض هایی را هم در سال کنونی به دنبال داشته سهمیه فرزندان هیأت علمی است.

طبق گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در حوزه ی دانشگاهی علوم پزشکی ، کنکور به عنوان معیاری برای سنجش علمی دانش آموزان برای ورود به دانشگاه در سال 1348 بوجود آمد که البته به مرور سهمیه هایی هم برای اقشار خاص به آن اضافه شد که این خود سبب شد تا این رقابت سخت و سنگین بر سر دانشگاه برتر برای آن دسته از افراد که سهمیه دارند سهل و آسان شود و به راحتی رقبای سر سخت خود را کنار بزنند .

سهمیه فرزندان هیأت علمی در کنکور 99

همان طور که گفته شد یکی از سهمیه های کنکور سهمیه فرزندان هیأت علمی است که علاوه بر سر وصدای بسیار زیاد ، اعتراضاتی نیز پس از برگزاری کنکور 98 ( پنجاه و یکمین کنکور کشور ) به دنبال داشت که به گوش صحن مجلس نیز رسید.

اعتراض ها بر این بود که بخشی از قشر فرهنگی جامعه هیأت علمی دانشگاه ها است آیا عدالت آموزشی با اختصاص دادن سهمیه به فرزندان هیأت علمی سازگار است ؟  و عمده سوالاتی که ذهن داوطلبان کنکور را درگیر و پریشان کرده بود.

در این خصوص حجت الاسلام سید سعید عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اذعان داشت : ساماندهی سهمیه ها در کنکور برای سال 99 اجرایی نخواهد شد و هم اکنون در حال بررسی و مطالعه قرار دارد و روی این دو ( کنکور و سهمیه ها ) به موازات هم  کار صورت می گیرد.

ایشان افزودند : رایزنی هایی با مجلس شورای اسلامی ، رئیس مجلس و روُسای کمیسیون های مربوطه ، وزارت علوم کردیم تا به یک مدل منطقی برسیم و آن را اجرایی کنیم که به طور حتم برای کنکور سال ۹۹ آماده نمی شود و بعد از آن به نتیجه می رسیم.

فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاه ها از چه تهسیلاتی بهره مند می شوند ؟

سوالات متداول

1- حداقل نمره مورد نیاز برای استفاده از سهمیه هیات علمی چقدر است؟

دستور العمل اجرایی بخشنامه ایجاد تسهیلات برای فرزندان اعضای هیأت علمی ، حداقل نمره علمی مورد نیاز به منظور انتقال 90% نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه مربوط برای رشته محل مورد تقاضاست .

2- چه کسانی به عنوان اعضای هیأت علمی در نظر گرفته می شوند؟

تمامی اعضای هیأت علمی ( رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی شامل شاغل ، بازنشسته و یا متوفی دانشگاه ) که توسط وزارتخانه های علوم و بهداشت مورد گزینش علمی و عمومی قرار گرفته اند ، عضو هیأت علمی این بخشنامه می باشند .

بنا به این آیین نامه هیأت علمی حق التدریس و پیمانی و همچنین آن دسته از افرادی که طبق ضوابط تا زمان قبولی فرزند خود ، کلیه ی مراحل گزینش استاد را نگذرانده باشند از این تسهیلات بهره مند نمی شوند .

3- با استفاده از سهمیه هیأت علمی به چه دانشگاه هایی می توان انتقالی گرفت؟

انتقال پذیرفته شدگان انتخاب رشته آزمون سراسری به این گونه است که می توانند به یکی از دانشگاه هایی که یکی از والدینشان در آن خدمت می کنند منتقل شوند اما در صورتی که رشته مورد نظر در شهر محل خدمت والدین نبود ، به دانشگاهی که در نزدیک ترین شهر محل خدمت والدین است ، با تعیین سازمان در همان مقطع و گروه آزمایشی و در صورت وجود حد نصاب منتقل شوند .

مانعی در انتقال از یک دوره نیمه حضوری به دوره نیمه حضوری دیگر ، از یک مرکز پیام نور به مرکز دیکر و همچنین از یک موسسه غیر انتفاعی به موسسه دیگر وجود ندارد .

4- در صورتی که دانشجو حد نصاب برای انتقال بین دانشگاه را نداشته باشید چه می شود؟

چنانچه فرزند هیأت علمی حد نصاب لازم برای انتقال به دانشگاه هدف شهر محل خدمت والدین را نداشته باشد ، می تواند به عنوان میهمان در دانشگاه هدف شروع به تحصیل کند و برای این که از میهمان به انتقال دائم در آید نیاز مند کسب وضعیت علمی مناسبی به تشخیص دانشگاه هدف در  طی حداقل دو ترم اول است .

5- شرایط انتقال به دانشگاه های تهران با استفاده از سهمیه هیأت علمی چیست؟

برای انتقال فرزندان هیأت علمی از شهرستان ها به تهران ، پس از اخذ فرم هایی بر اساس نمره کل اکتسابی در آزمون توسط سازمان سنجش ، سازمان اقدام به جابه جایی فرزندان اعضای هیأت علمی به تهران می کند .

تنها در یک صورت عضو هیأت علمی نیازی به مراجعه به سازمان ندارد که دانشگاه مقصد محل خدمت والدین باشد و ثبت نام مشروط فرزند هیأت علمی دردانشگاه صورت می گیرد . اما فرم ها برای انتقال از شهرستان به شهرستان دیگر لازم است و پس از اخذ آن ها نسبت به ثبت نام مشروط اقدام و در نهایت فرم ها را به سازمان سنجش ارسال می کند .

اولویت فرزند عضو هیأت علمی معرفی به محل خدمت والدینش است که این به صورت ظرفیت اضافی است .

6- چند بار می توان از سهمیه هیأت علمی برای انتقالی استفاده کرد؟

از این دستور العمل تنها یکبار در دوره تحصیل و حداکثر تا پایان سال اول ورود به دانشگاه می توان استفاده کرد.

چنانچه در شهر خدمت والدین گرایش مورد نظر از رشته ای وجود نداشت می توان به صورت بلا مانع گرایش را عوض کرد .

امتیاز اعضا هیأت علمی که یک بار خلاف قانون شناخته شد

بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، در صورتی که فرزندان هیأت علمی موفق به کسب 90 درصد نمره یک رشته شوند این توانایی را دارند که به هر دانشگاهی ( حتی اگر والدینشان در آن تدریس نکنند ) اقدام به انتقال کنند .

این مصوبه این امکان را نیز می دهد که فرزندان هیأت علمی  در صورت کسب 92 و نیم درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه آزاد حتی تغییر رشته دهند .

تغییر دانشگاه مبدأ به دانشگاه های معتبر و قابل دسترس و حتی رشته های پر متقاضی و همچنین نقل مکان به محل سکونت خانواده از کار هایی است که فرزندان عضو هیأت علمی می توانند انجام دهند . امتیاز ذکر شده از طرف دیوان عدالت اداری خلاف قانون شناخته شد اما به شیوه دیگری مجددا برقرار شد .

مشاور عالی سازمان سنجش جناب آقای حسین توکلی در مورد سهمیه ی فرزندان عضو هیأت علمی درکنکور به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در حوزه ی دانشگاهی علوم پزشکی گفت : آن چیزی که برای فرزندان اعضای هیأت علمی در نظر گرفته شده ، سهمیه برای قبولی در کنکور نیست .

وی با اشاره مجدد به این که فرزندان اعضای هیأت علمی سهمیه ندارند و باید در کنکور شرکت کنند افزود : برای مثال فرزند یک هیأت علمی در رشته پزشکی زاهدان قبول می شود و محل خدمت پدرش مشهد است ، این فرد می تواند از قانون انتقال استفاده کند .

توکلی در ادامه گفت : این قانون انتقال دانشجویان بعد از دو ترم امکان پذیر است اما در خصوص فرزندان اعضای هیأت علمی از همان ابتدا امکان پذیر است .

سهمیه ای که ممکن است باعث کسب «نمره الف» شود

این موضوع هائز اهمیت است که فرزندان اعضای هیأت علمی از این رو که در محیط علمی رشد می کنند و امکانات مالی مناسبی برای پیشرفت علمی دارند ، قابل مقایسه با یک سهمیه آزادی نیستند . علاوه بر این با ورود به دانشگاه محل تدریس والدین از امکانات دیگری نیز بهره مند می شوند .

تحصیل این افراد در دانشگاه محل تدریس والدینشان موجب می شود تا بدون کنکور در همان دانشگاه یا دانشگاه دیگری در مقطع بالاتر ادامه تحصیل دهند و دلیل آن کسب نمره الفی است که اکثرا به لطف همکاران پدر یا مادر کسب می کنند .

توجه: همانطور که در مطلب نیز ذکر کردیم این تغییرات سهمیه به کنکور 99 نمی رسد.

نظرات و پرسش‌ها

۲ پرسش و دیدگاه

  1. آواتار Ali Ali مطرح کرد:

    سلام
    برای سال ۱۴۰۱ تغییری داشته این تسهیلات؟
    اگر تغییری داشته اطلاع بدید لطفا

    • آواتار دکتر فضایلی دکتر فضایلی پاسخ داد:

      سلام هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است…

پرسش یا دیدگاه خود را مطرح نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب زیر به شما پیشنهاد می‌شود

رزرو آنلاین پشتیبانی