تخفیف
رزرو آنلاین پشتیبانی
انتخاب رشته

16 اشتباه تاثیرگذار در انتخاب رشته

مطالعه‌ی نظرات و پرسش‌ها

هر ساله در ایام انتخاب رشته کنکور سراسری شاهد اشتباهات غیر قابل جبران پذیر توسط داوطلبان هستیم. اکثر این اشتباهات رایج بوده و ما در لیست زیر انها را برای شما گردآوری نموده ایم تا انشالله با دقت به این موراد انتخاب رشته خوبی داشته باشید. فرقی ندارد که شما میخواهد انتخاب رشته تجربی ، انسانی ، ریاضی ، هنر و یا زبان انجام دهید. نکات زیر در تمام رشته های کنکور بایستی مورد توجه قرار گیرد. امیدواریم شما دچار اشتباه در انتخاب رشته نشوید.

1-یک اشتباه رایج در انتخاب رشته غلبه کردن احساسات فردی دانش آموز و خانواده ی او در روند انتخاب رشته می باشد . بدین صورت که در پر کردن فرم مورد نظر تنها قبولی های خوش بینانه رتبه را در نظر می گیرند و پس از آن متاسفانه فرد در هیچ کدی پذیرش نمی شود و در ادامه ی راه نیز چه از لحاظ روحی و چه از لحاظ شرایط آمادگی لازم برای کنکور مجدد را ندارد.

2-اشتباه دیگر عدم آگاهی لازم از تغییراتی است که هرساله کم و بیش توسط سازمان سنجش اعمال می شود برای مثال امسال برخی از رشته های نیمه متمرکز از نیمه متمرکز به حالت متمرکز تغییر یافته اند و این بدین معناست که نمی توان همانند سالهای قبل برای موارد این چنینی انتخاب رشته نمود و در صورت عدم آگاهی امکان رد یا پذیرش شما در کدی که جزو اولویت های شما نیست وجود دارد .

3-اشتباه بعدی عدم آگاهی از شرایط دانشگاههای مختلف می باشد به عنوان مثال ممکن است شما کدی را انتخاب کنید که دانشگاه مورد نظراز نظر ارائه ی خوابگاه به شما تعهدی ندارد و در اینصورت شما باید هزینه های جانبی این موضوع را درانتخاب رشته در نظر بگیرید.

4-یک اشتباه دیگر این تصور غلط در این خصوص می باشد که اگر شما درکد روزانه پذیرش شوید خوابگاه برای شما رایگان می باشد که این نیز باوری غلط است و بسته به نوع دانشگاه میزان و نحوه ی پرداخت شهریه ی خوابگاه متفاوت خواهد بود.

5-عدم اطلاع دقیق از تفاوت کد رشته های مازاد آزاد پردیس بین الملل نیز در فرایند انتخاب رشته می تواند اشتباهات زیادی را برای شما رقم بزند .

6-هرساله شاهد موارد بسیاری هستیم که دانشجویان در کد رشته ای پذیرفته می شوند و پس از سالها تحصیل به علت نداشتن آگاهی از دوران تحصیل و شرایط رشته ی مورد نظردر هنگام انتخاب رشته و هیجان زیاد برای رفتن به دانشگاه به اشتباه انتخاب نموده اند و حالا خواستار کنکور مجدد هستند .

7-خیلی از دانش آموزان در فرایند انتخاب رشته با تکیه بر این موضوع که بعدا به شهر خود انتقالی می گیرند کد سایر شهرهارا وارد می کنند غافل از اینکه در برخی از دانشگاهها انتقالی ممنوع است حتی اگر شما مشمول شرایط خاص باشید و شما باید تمام سال تحصیلی خود را در همان کد رشته سپری کنید.

8-اشتباه دیگری که گریبان گیر پسران در فرایند انتخاب رشته می شود عدم توجه آنها به خدمت نظام وظیفه می باشد و متاسفانه با وعده وعید برخی از افراد کاملا خوش بینانه انتخاب رشته نموده و در هیچ کدی پذیرفته نمی شوند و مجبور به انجام خدمت سربازی با مدرک دیپلم می شوند که شرایطی سخت و طاقت فرساست.

9-اشتباه نسبتا رایج در انتخاب رشته متاسفانه ندانستن معنای مفاهیمی چون نوبت دوم و شبانه ونیم سال اول و نیم سال دوم می باشد که می تواند نتایج وحشتناکی را رقم بزند و تغییرات زیادی در قبولی شما ایجاد کند.

10-مورد بعدی نیز حائز اهمیت است و آن مسئله ی مربوط به انتخاب رشته برای غیرانتفایی ها می باشد که گهگاهی دستخوش تغییراتی می شود و شما باید از اخرین اخبار مربوطه ی آن مطلع باشید .

11-یکی دیگر از اشتباهات رایج در انتخاب رشته متاسفانه پرداخت هزینه های هنگفت به افرادی می باشد که به شما وعده ی قبولی در کد رشته ای را می دهند که بصورت منطقی غیرممکن است و این موضوع باعث می شود شما از سایر رشته هایی که ممکن است امکان قبولی داشته باشید باز بمانید.

12-مورد مهم دیگری که شایان ذکر است داستان محرومیت هاست ، و شما باید اطلاع کافی داشته باشید که در صورت پذیرش در برخی از کد رشته ها محدودیت هایی برای شما در صورتی که تمایلی به تحصیل در آن کد رشته نداشته باشید برای سال بعد ایجاد می شود.

13-مورد بعدی نیز عدم توجه به شرایط رشته ی مورد نظر برای ادامه ی تحصیل در مقاطع بالاتر در انتخاب رشته می باشد . اصلا ایا این کد رشته چنین امکانی را درشهر مورد نظر شما یا حتی در ایران را دارد ؟

14-موضوع بعدی که باید به آن توجه کنید امکانات دانشگاه و شهر مورد نظر است که متاسفانه در نود ونه درصد مواقع مورد توجه قرار نمی گیرد .فراموش نکنید که شما بهترین سالهای زندگی خود را باید آنجا سپری کنید.

15-مسئله ی مهمی که در فرایند انتخاب رشته باید از آن برحذر باشید انتخاب رشته صرفا براساس گفته های دیگران و بدون در نظرگرفتن علاقه شخصی خودتان است. که در این مسیر لازم است اطلاعات کافی از کد رشته های انتخابی چه از نظر دوره ی تحصیلی و چه آینده ی شغلی داشته باشید.

16- مورد دیگری که متاسفانه درفرایند انتخاب رشته خیلی به آن توجه نمی شود تفاوت خدمات دانشجویی و نیز برخی از هزینه های دوران تحصیل بین دانشجویان شهریه پرداز و روزانه می باشد.

نظرات و پرسش‌ها

۶ پرسش و دیدگاه

  1. آواتار مهدی کمالی مهدی کمالی مطرح کرد:

    سلام میخواستم بگم تو هفتم کل نمرم ۱۶و هشتم ۱۷ اگر در نهم ۱۹ یا ۲۰ معدلم بیاد میتونم ریاضی فیزیک یا علوم تجربی انتخاب کنم آیا امیدی هست یا تکی تکی حساب میشه مثلا در هفتم فقط ریاضی اومدم ۲۰ در هشتم ۱۷ در نهم بیایم ۱۸ یا ۱۹ میتونم ریاضی فیزیک انتخاب کنم یا نه ؟ لطف راهنمایی کنید.

    • آواتار دکتر فضایلی دکتر فضایلی پاسخ داد:

      سلام بستگی به نمرات ریاضی و علوم هم دارد.

  2. آواتار M M مطرح کرد:

    سلام من کلاس هفتم هستم معدلم ۱۸ و نیم هست نمره اجتماعی ۱۸ فارسی ۱۸ دینی ۱۹ میشه با این نمره ها رشته انسانی رو انتخاب کرد ؟

    • آواتار دکتر فضایلی دکتر فضایلی پاسخ داد:

      سلام
      بله میشه با این نمرات …

  3. آواتار H.z H.z مطرح کرد:

    من توی علوم هفتم شدم17و ریاضی 18
    هشتم هردوش20
    نهمم اگه ریاضیم بشه20ولی علومم15 بشه میتونم درمنطقه7مشهد تجربی بیارم؟؟؟

    • آواتار دکتر فضایلی دکتر فضایلی پاسخ داد:

      سلام
      احتمال بالای 40 درصد بله میتونید…

پرسش یا دیدگاه خود را مطرح نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب زیر به شما پیشنهاد می‌شود

رزرو آنلاین پشتیبانی