مشکلات خواب از مسایلی است که بسیاری از کنکوری ها در طی سال کنکور با آن مواجه می شوند کمبود خواب یا برعکس پر خوابی است . خواب از مسائلی است که تاثیر مستقیم روی تمرکز و به تبع آن افزایش بازدهی و حافظه دارد بنابراین باید در بهبود کیفیت و مناسب بودن زمان آن تلاش کرد .
در ادامه توجه شما را به چند نکته در این زمینه جلب می کنم .
سوال اول : روزانه چند ساعت خواب کافی است؟
تحقیقات نشان داده است که یک فرد 18 ساله روزانه به 6_8 ساعت خواب نیاز دارد و خواب کمتر از 6 ساعت قابل قبول نمی باشد .بنابراین توصیه ی ما این است که دانش اموزان به جای کاهش ساعت خواب و اختصاص دادن آن به درس خواندن ، از وقت های تلف شده ی خود بکاهند .
نکته ی بعدی این است که ساعت خواب باید نظم و ثبات داشته باشد یعنی هر شب در یک ساعت مشخص روند و صبح سر ساعت مشخص بیدار شوند ، به طور مثال هر شب 12 شب بخوابند تا 7 صبح .
سوال دوم : اگر سر ساعت مشخصی خوابمان نبرد چکار کنیم ؟
معمولا علت اینکه دانش آموزان در ساعت مشخص مثلا 12 خوابشان نمی آید و مجبور می شوند تا 2_3 صبح بیدار بمانند و صبح در بیدار شدن به مشکل بربخورند این است که احتمالا استراحت های طولانی در میان روز داشته و بهترین راه حل کاهش زمان استراحت های عصر و رعایت ساعات زیستی ثابت برای خواب است .
سوال سوم : چه نکاتی را در مورد محل خواب باید مدنظر قرار دهیم ؟
مهم ترین نکته در مورد محل خواب این است که باید محل خواب ثابت باشد و فقط برای خوابیدن استفاده شود و دمای مناسب برای محل خوابیدن باید بالای 20 درجه باشد .
سوال چهارم : چه روشی برای بیدار شدن مناسب می باشد ؟
بهترین وسیله برای بیدار شدن ساعت درونی مغز شماست به این صورت که اگر شما به اندازه ی کافی خوابیده باشید و شب قبل از خواب بگویید من سر فلان ساعت باید بیدار شوم و به خواب بروید ، مغز شما به طور خودکار در آن ساعت شما را بیدار خواهد کرد با این روش دیگر در طول روز کسل هم نخواهید بود .
سوال پنجم : خواب عصرگاهی داشته باشیم یا نه ؟
بعضی افراد برای اینکه در ادامه ی روز سرحال باشند نیاز به خواب عصرگاهی دارند اما باید به این نکته توجه کرد که خواب عصرگاهی نباید از نیم ساعت بیشتر شود و هر روز ثابت باشد یعنی اینطور نباشد که یک روز 2 ساعت بخوابید و روز دیگر هیچی .
سوال ششم : چگونه مشکل زیاد خوابیدن در طول شبانه روز را حل کنیم ؟
ابتدا دقت کنید که هرکدام از ما نیاز های متفاوتی به خواب داریم پس از اینکه از دوستانتان بیشتر می خوابید ناراحت نباشید و سعی کنید از زمان هایی که بیدار هستید به نحو احسن استفاده کنید .
اگر بیشتر از 8 ساعت در شبانه روز می خوابید سعی کنید با ثابت نگه داشتن زمان بیدار شدن ، زمان خوابیدن را هر شب 10 دقیقه به تاخیر بیاندازید . در قدم بعدی اگر مشکل حل نشد پیشنهاد ما این است که به پزشک داخلی برای بررسی شرایط جسمی و یا روانشناس بالینی برای بررسی شرایط روحی خود مراجعه نمایید .
اگر همچنان مشکلات خواب دارید کلمه ((خواب)) را به سامانه 500054245 پیامک نمایید تا به صورت رایگان از یک جلسه مشاوره تلفنی بهره مند شوید.